zondag 2 oktober 2016

Gezelligheid troef bij kroegentoernooi D4.

Nu al een jaar of 5, spelen wij mee met dit kroegentoernooi in Oosterhout. Dit jaar deden Mark Clijsen, Frans Konings, Mart Nabuurs en ik (Bram van den Berg) mee.
’s morgens om 9:36 de bus, als je dan geen liefhebber bent weet ik het ook niet meer, snel een ontbijtje gescoord op station om vervolgens bus te nemen, halte te vroeg uitgestapt, maar een wandeling is blijkbaar goed voor je. Frans overwoog deze dan zelfs op de fiets te gaan.


Mart was al gearriveerd en zo waren we ruim op tijd, gelijk aan het bier, want de zon scheen.
Met 16 viertallen in 8 verschillende kroegen gingen we na een kort openingswoord van Pierre Jaspers van start, 7 verschillende kroegen deden we aan en het nodige gebeurde.

Gezinszakje kibbeling op de markt, iemand die op de markt iets met ritsen deed. Frank Schouten die net zoals elk jaar langskwam en dit jaar ook nog liet horen dat hij heel goed gitaar kan spelen. De altijd mooie wedstrijd tegen Koen Haast, Eric de Moor. Ik verloor nog een pot kansloos tegen Pierre Jaspers. We kwamen 60 dames tegen met een groot bord route 66, ze werden dit jaar allemaal 50 (of waren het) en gingen er een mooie dag van maken.


Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we 21,5 bordpunt uit de mogelijke 24, waarmee we netjes een half punt achterstonden op Sliedrecht 1;-). Kortom er moest ook nog een beetje geschaakt worden, de ambiance was goed, een wk match locatie leek het wel. Het niveau was dan weer minder, Mark neutraliseerde heel soepel hun sterkste speler op 4, Mart moest hard werken voor een halfje maar bracht dit binnen, ik won heel makkelijk en Frans verloor een kwaliteit, maar had een mazzeltje en won ook, zo waren we wederom kampioen, moe maar voldaan zoals goed te zien is.

Blij en tevreden namen we de felicitaties en een 6 pack bier in ontvangst, Frans werd gedeeld topscoorder met 7 uit 7, Mart haalde brons met 6,5 uit 7, Mark haalde 6 uit 7 en de kopman scoorde het beroerdst met 5 uit 7. Daarna nog lekker uit eten geweest, waarna we in Tilburg in Jacks ook nog een klein afzakkertje gedaan hebben, waar we ook nog op een muzikaal intermezzo werden getrakteerd door een dame in rode bloemetjesjurk. Koen Haast was tussendoor even naar Sittard geweest om met waterpolo 10-10 te spelen en nam zijn kleine broertje ook mee, het was nog even werken, maar we hebben sluitingstijd net aan gehaald, was weer mooi feestje volgend jaar weer.
Bram van den Berg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten