maandag 24 oktober 2016

Stukkenjagers 1 komt op stoom!

Na de goede 1,5-8,5 overwinning op Zukertort Amstelveen 2, stond de volgende wedstrijd op het programma op zaterdag 8 oktober. We waren vorig seizoen al gewaarschuwd voor UVS met een nederlaag en we waren dus zeker van plan om daar dit seizoen verandering in te brengen. Zelf was ik al erg snel klaar, want zonder tegenstander is het lastig om er een spannende partij van te maken. Dat gaf me echter wel de kans om een middagje rustig aan te doen en te ‘teamleideren’. Alle borden op een rijtje:

Jaap Houben – Stefan Beukema
Op dit bord werd de koning van Stefan naar voren gelokt, maar dat was bij de heren nog wel bekend. Na een nieuwe zet van Stefan werd het een spannende partij. Na een venijnige truc van Jaap kreeg Stefan echter niet meer de kans om terug te komen in de partij. Een prima overwinning van Jaap!

Maarten Solleveld – Herman Grooten
Voorlopig is Herman zijn seizoen weer uitstekend begonnen! Hij kwam in de opening met een aantal interessante zetten. Daarna ontstond een ongeveer gelijke stelling, maar Maarten greep met weinig tijd op de klok mis en dat kostte hem een stuk. Het was nog even gevaarlijk voor Herman, maar hij speelde het goed uit. In de viewer zijn partij met eigen commentaar.

'
Lars Vereggen – Hans Klip
Bij Lars leek zijn stelling lange tijd ongeveer gelijk, maar uiteindelijk kwam hij terug met een nul. Naar eigen zeggen was hij te ver gegaan en wist Hans daar op een mooie manier gebruik van te maken.

David Miedema – Nick Bijlsma
Gelukkig was Nick er deze ronde weer bij en dat leverde meteen een mooi punt op! Na een geweigerd remiseaanbod ging het niet goed voor David en keek Nick niet meer terug naar het aanbod wat hij had gedaan.

Mark Haast – Ivar Heine
Bij deze partij was duidelijk dat Mark prettig stond. Uiteindelijk wist hij goed toe te slaan over de witte velden en werd Ivar geen kans gegund op tegenspel. Gelukkig kwam de oud-Stukkenjager nog gezellig napraten in de bar.

Paul Span – Mart Nabuurs
Het was aardig wat duw en trekwerk in deze partij, maar daar kijken we natuurlijk niet van op bij Mart. Dat het even duurde is ook geen verrassing! Gelukkig werd deze ronde op gedecideerde wijze het volle punt binnen gehaald.

Jasper Beukema – Anton van Rijn
Op dit bord had elke uitslag eigenlijk wel kunnen volstaan! In moeilijke stellingen is de puntenverdeling verschillende keren op en neer gegaan met een uiteindelijke remise als resultaat.

Lukas van der Linden – Bianca de Jong-Muhren
Na een mindere opening moest Bianca helaas al vrij snel een kwaliteit inleveren om nog overeind te blijven. Ondanks haar taaie verdediging liet Lukas het voordeel niet meer los en wist hij een vol punt te scoren.

Tijmen Kampman – Jan Pijkeren
Na een prima start van de partij leek het dat Tijmen niet zo goed kwam te staan. Hij ging er echter nog eens goed voor zitten en legde zijn tegenstander zo veel mogelijk problemen voor. Dat was voldoende om de partij uiteindelijk in remise te laten eindigen.

Ondertussen was gebleken dat de tegenstanders van vandaag nog iets langer bij elkaar in de buurt zouden blijven. Ze hadden namelijk bij hetzelfde restaurant gereserveerd! Niet geheel toevallig was dat het restaurant dat o.a. gerund wordt door schaker Ali Bitalzadeh. In het Iraanse restaurant Mi Amor Comida werd de dag gezellig en met lekker eten afgesloten!

Stukkenjagers 1 lijkt voorlopig goed op stoom gekomen en we hopen natuurlijk in ronde 3 tegen De Wijker Toren op deze voet verder te kunnen gaan!

Anne Haast


Een verslag van de tegenstander en meer partijen zijn te vinden via de website van UVS.Geen opmerkingen:

Een reactie posten