zondag 10 december 2017

Lessen van Lex missen hun uitwerking niet

Met zijn integrale psychologie achtergrond leerde hij ons in zijn schaakles om in eigen kracht te geloven en te focussen en tegen jezelf te zeggen “ Vandaag ga ik winnen” Ook poneerde hij de stelling “draai het om in het positieve en redeneer nooit vanuit het negatieve”. Toen, in de wijsheid van César en in het clubbelang, aan ons gevraagd werd een betrouwbare speler af te staan aan onze broeders van stukkenjagers 6 heb ik hierin ingestemd. Mijn mede teamgenoten vroegen zich af waarom ik ermee akkoord ging om zo’n betrouwbare speler uit te lenen aan onze concurrenten. In mijn antwoord maakte ik gebruik van de omkering naar het positieve.

We lenen René uit aan stukkenjagers 6, die gaat zijn partij daar winnen en snoept daarmee een bordpunt van EGS en misschien maakt hij het mogelijk dat er ook twee matchpunten ontnomen worden aan EGS. EGS  is nog een concurrent van ons waar we nog tegen moeten spelen en die nog op gelijke hoogte met ons kan komen. Stukkenjagers 6 is veel minder een bedreiging voor onze positie. Deze POSITIEVE redenering was toereikend voor de teamgenoten. En zie, het verliep volledig volgens dit scenario. Wijzelf speelden sterk met Thomas een vol punt op bord 1, Cees een mooie remise op bord 3. Francois een fraaie overwinning op bord 5. Helaas dolven Hans van Driel en Ad Haans op bord 7 en 8 het onderspit. Ivar wist ondanks aanvankelijk twee ponnen minder toch een remise uit het vuur te slepen en daarmee was de stand 3-0. Wil wist zijn partij te winnen en toen hadden we 4 punten. Op Leo van Gelder rustte de dure plicht om de volledige overwinning binnen te halen. In een fascinerend eindspel met mogelijk winstkansen voor Leo eindigde die partij in remise en derhalve had Stukkenjagers 7 gewonnen van de Pion 4 en zich met 2 matchpunten erbij gehandhaafd in de koppositie in klasse 3A.
Hoe het verder loopt weten we niet , maar we geloven erin, en dit kunnen ze ons niet meer afnemen. Met een structureel gedeelte van ons team hebben we samen met stukkenjagers 6 , die overigens ook fraai gewonnen hadden met 5-3, nog lekker getafeld in Cinecitta en in eufore en glunderende stemming de dag nog eens nagelopen.

Het was een uitermate gezellige en nuttige dag en voorlopig leven we nog even in de wolken dankzij voordurend positief denken, zoals ons geleerd door Lex.

Wil Wouts  TL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten