donderdag 10 november 2016

Wederom weet Stukkenjagers 6 zijn tegenstanders punten te ontfutselen

Met anderhalve punt speelt het team net zo goed als de vorige competitiepartij. Nu tegen de club van Stefan Hess, Oisterwijk 2. We hadden tevoren afgesproken te kijken naar mogelijkheden om te offeren.
Dit vonden we wel zo attent.
Achteraf zei Stefan: ‘Wat jullie doen is geen offeren dat is weggeven.’
Daar wil hij ook nog wel een keer een lesuur aan besteden. We hebben geantwoord dat dat niet nodig is. Dat onderdeel ‘Weggeven’ beheersen we als geen ander.

Onze last minute omzetting in het team waarbij Hans van Driel op bord 4 speelde heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij behaalde een fraaie remise tegen Hans van Orsouw (1506). Knap hoor.

Ivar die verzocht had op bord 7 met wit te mogen spelen, had beloofd te winnen. Helaas Cor Zijlmans (1394) wist niets van die belofte en had er lak aan.

Andries ging te vroeg in de aanval met g4. ‘Foutje! Bedankt’ zei Bonny Strik (1484).

René Davidse kwam na een langdurig partij op het eind slechts één stuk te kort tegen Nico de Bresser(1220). Het was helaas een toren en derhalve dikke pech. De mooie reeks in de competitie kreeg hier geen vervolg.

Bjoern zat met zijn gedachten bij de fraaie folder die hij ontworpen had
voor het vrije inloop schaak op vrijdag middag. Hij werd langzaam gewurgd door Thom Grijsbach (1375).

Veel beter verging het de teamleider niet, veel stukken op het bord. Één ondersteunend stuk eruit getrokken en de hele boel stort in. Rob de Wolf (1456) sloot de partij af met een stikmat. Ik vond het een beetje flauw om te vroeg op te geven (daar heeft nog nooit iemand mee gewonnen), derhalve gunde ik hem die fraaie combinatie.

Gelukkig hadden we Osman die tegen zijn vrouwelijk tegenstander (1375) met heel zorgvuldig spel de partij winnend beëindigde.

Een aparte vermelding krijgt Ardy. Hij speelde voor ons team zijn laatste partij. Hij vertrekt naar Bulgarije en vierde gisteravond zijn afscheidsfeestje. Er was eten en drinken en redelijk veel stukkenjagers uit ons team. Ik had nog gezegd rekening te houden met de wedstrijd van zaterdag. We hadden hem als afscheidscadeau, naast de andere cadeaus,
graag een mooie overwinning gegund. Helaas het leven van een schaker zit vol teleurstellingen zeker tegen een Ruud Jacobs (1558).
Desondanks wensen we hem en Desy, zijn partner, alle goeds in dat verwegland. Hij blijft altijd welkom in ons team  

Daarnaast kan niet onvermeld blijven dat we grootmoedig een van onze hogere ratingspelers, die momenteel in een bloedvorm verkeert, uitgeleend hadden aan Stukkenjagers 3, alwaar hij een winnende remise wist te scoren waardoor de matchpunten werden binnengehaald. Het gaat natuurlijk over onze Cees Zoontjens tegen een 1700 plus plus tegenstander. Hiermee hebben we weer goodwill gekweekt wat zich mogelijk in een later stadium wel weer laat uitbetalen.

Wil Wouts TL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten