woensdag 21 juni 2017

Pardoes ongekend verwend in gent

Zaterdag 17 juni was het weer zo ver, we gingen naar Gent. Om een massakamp te spelen tegen KGSRL met een kleine 30 man/vrouw.

Ik was zelf lekker op tijd en kwam tot de ontdekking dat naast cinecitta een puik ontbijttentje zit, niet kras, maar kras 2. Dat doet de innerlijke mens goed, vervolgens werden we door Cesar welkom geheten in een van zijn welbekende toespraken, waarbij de bus indeling i.v.m. de teams voor de quiz ook al vaststond. 

De buschauffeur was iets verlaat, maar we hadden weer een schitterende bus. Met tafeltjes en al konden we mooi ruim zitten en ook in groepjes van 3 tot 8 personen. Niet alle teamgenoten zaten naast elkaar wat het nogal uitdagend maakte mee te quizzen.
Het winnende team Arjen van Amerongen, Fré Hoogendoorn en Thomas Tepe elk antwoord aan elkaar luckboxten, 30x gegokt, 28x goed. Het is de mannen overigens volkomen gegund.

Enkele leuke weetjes uit de quiz:
  • De naam van onze vereniging bleek ook lastiger dan je zou.
  • Bij de zin waar 5 namen in verstopt zaten: Sanne haatte poten en watjes. Rij om! Je beweert: daarin schuilt haar bravoure, schatje. Miste een niet nader te noemen iemand zijn vader in de tekst 
  • De verslagen van de groepencompetitie worden goed belezen, maar welk bedacht figuur in vrijwel elke exposé zijn opwachting maakt, konden weinigen bedenken
  • Bij de vraag over hoelang KGSRL bestaat had César het extra moeilijk gemaakt door weg te geven dat ze in de abrahamstraat zaten, waarbij hij dacht dat velen dan wel dachten dat ze 50jaar bestonden. Ons team had deze dwaalspoor hint niet eens door, maar vulde wel soepel het verkeerde antwoord in.
  • 1 vraag voor de quiz over 2 jaar staat al vast: Wie gaat op zeker beroep aantekenen tegen de antwoorden van de quiz? (spoiler: denk aan een passieve vrucht)
  • Dat ik mijn post nog niet had geopend deze week zorgde ervoor dat ik dacht dat Fenna de jongste nakomeling van een Stukkenjaagster was, niets bleek minder waard, Winifred, Cor en Luuk van harte met Rik.
  • Met 2 vrouwennamen bij de antwoorden voor het kinderboek, leek het logisch deze jongedame te betitelen als Bianca de Jong-Muhren, deze jongedame bleek echter een jongeheer te zijn, zo ziet men maar weer.
  • Een ander niet nader te noemen persoon, die overigens gelijk is aan de niet nader te noemen persoon bij vraag 1 en ook nog in het winnende team zat, was de roepnaam van de dochter van zijn oud teamgenote vergeten.
  • Iedereen wist de passieve vrucht, luie kiwi dan weer moeiteloos op te lepelen.
  • Dat Lex niet van Machteld van Foreest won wisten velen, dat het in een plus veel stelling was weet de rest nu ook 
Na deze quiz reden wij al door de binnenstad van Gent, de tijd vloog voorbij. We werden door onze allervriendelijkste buschauffeur in het centrum gedropt, waarna we na een kleine wandeling aankwamen in het lokaal van KGSRL. Een voortreffelijke lunch viel ons ten deel. Vervolgens hadden we een uurtje om te doen waar we zin in hadden, Gent verkennen, schaken, praten over van alles en nog wat, of gewoon lekker pilsen.

Niks dan lof aan de Gentse gastheren, de lunch was perfect, het avondeten was perfect en ook hadden ze de tegenstanders zo aangepast dat we tegen tegenstanders van hetzelfde niveau speelden, 2 belgen Tom van Muylen (strakke overwinning), Walter Dietrich (solide plusremise) versterkten ons om qua aantal uit te komen. En last but not least lieten de gastheren zich alle kaas van het brood eten, door de opening niet uit te komen, sympathiek wat materiaal weg te geven op cruciale momenten. Of zoals tegen Carel van Alphen de tijd zo in te delen dat iedereen dacht dit wordt soepel remise met die 46 minuten op de klok, maar bij het horen dat dat 46 seconden was (we speelden zonder increment) werd het weer een soepele nul. De tegenstander van Hans Groffen vond het wel leuk in een stelling met een stuk minder zijn hand uit te steken en toen Hans deze aannam te zeggen: ‘Remise’? 5 krachtzetten later kwam dezelfde hand maar dan zonder de toevoeging.

We speelden in 3 verschillende zalen en we waren het er met zijn allen snel over eens dat je vanuit SJ perspectief het beste in zaal 3 (de laagste borden) kon gaan kijken, die gingen er heel hard doorheen, 5pt op de laatste 5 borden en de Jannen, zij lieten hun betere stellingen naar remise lopen omdat zij zagen dat het goed was.

De score van 8-17 sprak boekdelen. Onze buschauffeur kwam ook nog even kijken en genoot van onze mooie sport. Na deze sympathieke oorwassing gooiden we nog wat biertjes en spareribs naar binnen en voor we het wisten liepen we weer in colonne naar de bus, waar de terugreis aanving, tegen half 12 waren we weer in Tilburg na een wederom geweldige dag. 

Complimenten aan onze buschauffeur, de gastheren, César voor de quiz, Paul vanwege al wat hij doet, de dames voor het zo goed verzorgen van hun mannen opdat zij in optima forma achter hun bord zaten en konden etaleren. Jan Weijters en Emiel Petit vanwege de leukste partij van de dag en Maarten Werkhoven omdat hij na 3 kansloze nederlagen tegen Huong Do (Maarten ging ff zijn zelfvertrouwen opkrikken ofzo), toch van een belg kon winnen.

Tot over 2 jaar, dat we dan met een nog grotere groep mogen gaan, niet omdat het zo niet gezellig was, maar gewoon omdat het supergezellig is en iets met meer zielen meer vreugd.

Bram van den Berg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten