dinsdag 24 april 2018

Het vijfde

Er wordt alleen vermeld dat het vierde,  (de laatste)  NBSB  kampioen is.  NOU  dan  wordt het vijfde mooi vergeten. Het  vijfde heeft er maar liefst ook 15 jaar over gedaan om een keer  kampioen te worden van de 2e klasse NBSB. Volgens mijn info, om dat op te zoeken. Tja,  hoe gezellig was het ook weer om het clubblad te krijgen op de woensdagavond.  Maar ja, die  website. Alles staat er tegenwoordig in, dus i.p.v. gewoon je partij te spelen, spelen sommige spelers iets anders en krijgen dan de deksel op de neus. Dus laten we ook hier maar alle partij niet vermelden.

Wel heeft het vijfde weer geluk gehad. Ondanks slecht spelen van sommigen het kampioenschap binnen gesleept. Maar vooral die offday bij de baronie, waar wel de 4-4 in de maak bleek te zijn. Dus  werd het kampioenschap binnen gehaald bij raadsheer. Waar nota bene een tegenstander, als je de website leest, +2  staat en een grafzet deed.😉 en de partij naar de kloten heeft gespeeld. Dat deze ploeg het eigen graf heeft gegraven om tegen 2 tegenstanders 4-4  te spelen. Dus hierbij zeg ik wel, geluk dat we weer kampioen  zijn. 
    
Zoals de vorige verslaggever van het vijfde, mogen we ook hier weer 3 personen onder de loep nemen die weer goed bezig waren. De gebroeders De Rijt en niet te vergeten Huong Do. Met name  Do: als die gewoon de laatste partij remise had gepakt, was ze topscoorder. En natuurlijk niet te vergeten  alle invallers bij het vijfde  die ook een dik punt scoorden.

Ik  hoop dat we de komende blogspot meer artikel van het vijfde zullen zien en zo het voorbeeld 
van het 7de en het 6e  zullen volgen.

Carel  van  Alphen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten