zondag 2 oktober 2016

De Vughtse Toren team A laat zich op het verkeerde been zetten


Ze hadden op onze site het stukje van César over Stukkenjagers H gelezen en vonden het onnodig hun sterkste opstelling naar Cinecitta af te vaardigen. Voor diegene die zich de tekst niet meer helemaal kunnen herinneren volgt hij hier in schuinschrift.

En dan is er, ook voor het eerst in de historie, De Stukkenjagers H. Hierin zullen de routiniers uit v/h SJ F zich - naar eigen zeggen - van oorwassing naar afstraffing slepen. De eerste begunstigde is De Vughtse Toren A. Komt dat zien, vanaf 20.00 uur in Cinecitta aan de WillemIIstraat 29!
Dit hadden ze gelezen en hieruit, hun achteraf verkeerde overmoedige, conclusies getrokken.

De tijdelijke teamleider had zich opgeofferd en plaats genomen achter bord één.
Eenieder weet dat hij daar niet thuishoort maar alléé , men had er toch voor gekozen.
In een evenwichtige partij moest hij op het laatst toch het onderspit delven tegen de 1500 plus speler.

Aan bord 4 speelde ons nog niet volledig ontdekte talent Rene Davidse een solide partij waarbij alle stukken steeds beter kwamen te staan. Toen hij in het eindspel met een loper die van het verre a1 veld de toren van de tegenstander sloeg , was het pleit beslist 1-1.

Bjoern volhardde met twee of drie pionnen minder manmoedig maar kon het uiteindelijk niet bolwerken.

Andere koek was het aan bord 3 bij Hans van Driel. Hij stond beter, had ondanks een kwaliteit achter, namelijk een loper tegen toren, veruit het actiefste spel. Zijn vrouwelijke tegenstander tutte teveel en kwam in tijdnood. Na anderhalf uur spelen had ze nog geen 34 zetten gedaan. Gelukkig had Hans het direct in de gaten. De teamleider stond er met gekromde tenen naar te kijken. Hij weet namelijk dat hij er niets van mag zeggen. Hans claimde de overwinning, regels zijn regels.

Derhalve 2-2 als einduitslag.

César was verbaast maar feliciteerde ons en noemde ons ‘HELDEN’. Mogelijk als goedmakertje voor zijn eerdere tekst. Dat hoefde voor ons niet want mede door zijn tekst leed De Vughtse Toren team A aan zelfoverschatting.

Tijdelijke teamleider Wil Wouts


Geen opmerkingen:

Een reactie posten