donderdag 2 februari 2017

Op stap met Gaasbeekse Boys

Hoe bereik je vanuit Tilburg Boxtel Grand Café Rembrandt? Via Berkel-Enschot Helvoirt Vught Esch Boxtel-Noord speellocatie Grand Café Rembrandt.

Hoe bereik je Tilburg vanuit Grand Café Rembrandt te Boxtel? Via Oirschot Spoordonk Moergestel. Op zich een mooie route, maar helaas het was al donker.

Een route die aardig op een cirkel lijkt. Wat is de kortste afstand? De middenlijn Tilburg Oisterwijk Boxtel. Maar ja, vertrouwen op topografische kennis is er niet meer bij, de TomTom weet beter.

Maar er ging wel meer mis. Iedereen was mooi op tijd aanwezig maar de geplande auto weigerde dienst. De door toeval beschikbare alternatieve auto moest ergens anders vandaan komen, maar de à l‘improviste gemaakte afspraak waar de nieuwe chauffeur de overigen zou oppikken bleek niet te kloppen 

Die chauffeur was overigens net jarig geweest en had om dat te vieren aangegeven dat de alcohol voor zijn rekening zou zijn. Dat maakte de functie van nonplaying captain, c.q. TL een stuk aantrekkelijker.

Uiteindelijk kwam het toch nog goed en kwamen we, ondanks de vertraging, toch nog tijdens de openingstoespraak binnen. Hierin werden de diverse kansen afgewogen en op de vraag aan ons hoe wij ervoor stonden volgde vanzelfsprekend: ‘Uitstekend’.

Dat vertaalde zich niet op de borden; vanuit de opening twee stukken foetsie en verder geen enkele stelling die veel vertrouwen inboezemde. Gaandeweg veranderde dat in zorgen. Met twee stukken minder hopen op een wonder dat nooit kwam.  Elders tweemaal een remisebod afslaan en uiteindelijk in een eindspel belanden met een opmarcherende pion minder. Later bleek dat dat verloren halfje cruciaal zou zijn. Op een belendend bord ook al zo ’n vijandelijke opmarcheerder, maar daar was men zo gastvrij om een loper in de aanbieding te doen. Dit wondertje werd met beide handen aanvaard. En ook op het laatste bord viel het plotseling onze kant op, gebaseerd op vechtlust en vasthoudendheid stortte de eens zo solide vijandelijke stelling als een kaartenhuis in elkaar.

De stemming zat er weer goed in. Opnieuw en nog steeds ongeslagen en het gevaar van promoveren afgewend!

Een Gaasbeekse Boy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten