donderdag 16 maart 2017

Bekerteam overtuigend door!

Op woensdag 8 maart stond een nieuwe ronde van de beker op het programma en deze keer mochten we het opnemen tegen De Pion uit Roosendaal. Voor deze wedstrijd stond de volgende indeling op het programma:

Bord 1: Herman Grooten - Cees IJzermans
Bord 2: Stefan Beukema - Stefan Colijn
Bord 3: Lars Vereggen - Alik Tikranian
Bord 4: Anne Haast - Mark Smits

Als teamleidster mocht ik het goede voorbeeld geven door het eerste punt binnen te halen. Tegen Mark Smits kwam een wat ongebruikelijke opening op het bord. Daarna ruilde hij zijn witveldige loper en even later kon ik op een mooie manier ook zijn zwartveldige loper te pakken krijgen:


In deze stelling kwam 15. Ph6+ en kon zwart niets anders dan zijn koningsstelling verzwakken met 15... gxh6, aangezien na 15... Kh8 16. h5 komt. Daarna was er geen redden aan voor zwart.

Even later werd het goede voorbeeld gevolgd door Herman. Hij wist met degelijk spel Cees IJzermans omver te krijgen. Hieronder zijn partij met eigen commentaar.

Daarna was het even wachten op de volgende uitslag, maar Lars had een betere stelling die lastig te verliezen was. Bij de Stefans was het een interessante partij. In het Frans had Stefan Colijn een pion buit gemaakt op de damevleugel, maar Stefan Beukema zette vol de aanval in. Met steeds minder tijd op de klok was het voor Stefan Colijn uiteindelijk niet meer te houden en daarmee was de matchoverwinning binnen.

Ondertussen was Lars Vereggen zijn betere stelling nog aan het uitmelken tegen Alik Tikranian. Met alleen pionnen op de koningsvleugel was het even de vraag of hij het kon winnen, maar de pluspion werd uiteindelijk toch verzilverd.

Daarmee kwam de stond op een mooie 4-0 overwinning. Het is nu nog even afwachten of we het tegen ASV of Voerendaal op mogen nemen. We zijn benieuwd....

Anne Haast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten