maandag 6 maart 2017

Kroeglopers Tilburg groot succes!

4 maart was het zover, voor het 4de jaar op rij stond het kroeglopers toernooi van Tilburg op het programma. 9 kroegen, Kandinsky was helaas afgevallen dit jaar, maar gelukkig kwamen daar Frank en Vrij en de Kaaszaak voor terug. Met de van vorig jaar 7 bekende kroegen, Wapen van Tilburg, Cafe Jacks, Langeboom, Spaarbank,De Burgerij, Buutvrij en Cinecitta. We hanteerden een maximum van 50 teams, maar om de reservelijst niet te groot te laten worden, besloten we het maximum naar 56 te brengen. De laatste week heb ik welgeteld 2 teams gehad die zich afgemeld, dank daarvoor, erg prettig als organisatie. Enkele teams op de reserve lijst waren hier uiteraard minder gelukkig mee, hopelijk zien we die volgend jaar alsnog terug.

De dag zelf verliep vlekkeloos, vanwege een treinstoring waren een 5tal teams 10 minuten later, maar volgens mij begon de 1e ronde overal 11:15, het bekende brabants kwartiertje, na ronde 6 verloren we nog wat 6, maar met een eindtijd van 16:45 en nog veel belangrijker slechts positieve geluiden over de kroegen, de tegenstanders en het weer was ik erg in mijn nopjes.
Rond half 6 vond de prijsuitreiking plaats, zie kort foto overzicht hieronder
Rating tot 3400, Ivar van der Heide met Rob Haast

Rating tot 3600 Stefan Hess en Bart van den Berg

Rating tot 3800 Lemmy Schakel en Ruben Hoogwerff


Rating tot 4000 Rien de Bock, Maxim de Clercq en Joey van de Braak, die er net bij hoorde volgens de fotograaf

Rating tot 4200, wie zou er niet verliefd worden op een man met zo een sjaaltje en zijn dj, Bob Jansen en Erik Biemans

Rating tot 4400, Joris Broekmeulen en Thomas Mollema


De gebroeders Nabuurs wonnen een bierprijs

Net zoals het bekende kroeglopersduo Dirk Bergmans en Mark Clijsen

En ook zoals Mathieu Roskam (haal je volgende keer wel het dopje eraf 😉), en Sebastiaan Beumer

Net als andere jaren was de laatste prijs voor vaste jacks gasten Eskil Severijns en Peter Nuytens, die dit jaar toch een punt bij elkaar schaakten, misschien moet ik ze voor volgend jaar een schaakboek geven 😉

De 3e prijs was voor Max Warmerdam en Robby Kevlishvili, nog een paar jaar dan gaan ze aan het bier en is het weer gedaan met deze talenten, voor nu onthoud ze!

De 2e prijs voor de winnaars van vorig jaar Ali Bitalzadeh en Roeland Pruijssers


En de ongedeelde winnaars met 11,5 punt, Stefan Kuipers en Stefan Colijn
Voor de volledige eindstanden zie https://chessreporter.nl/til17/standings
Namens de organisatie wil ik Bianca de Jong-Muhren en Mark Clijsen danken voor het vroege opstaan en het correct bijhouden van de financiën en namens mezelf zeg ik dank en hopelijk tot volgend jaar!
Bram van den BergGeen opmerkingen:

Een reactie posten